بوستر پمپ هوشمند چیست ؟
1397-11-03نکات مهم قبل از خرید و انتخاب بوستر پمپ مناسب
1397-11-03راهنمای نصب و راه اندازی بوستر پمپ ها
نحوه نصب و راه اندازی بوستر پمپ ها :
بوستر پمپ قادر است فشار بالای آب برای بهینه سازی بهره وری پاک کننده را تامین کند. پمپ خود به خود راه اندازی نمی شود و فقط زمانی که پمپ تصفیه کننده مخزن روشن شد به کار می افتد. راه اندازی بوستر پمپ بدون پمپ تصفیه کننده به بوستر پمپ آسیب جدی خواهد رساند.
نصب و مونتاژ بوستر پمپ :
بوستر پمپ ها شامل قطعات مکانیکی مانند الکتروپمپ و شاسی و شیر الات و کلکتور مکش و دهش ، تابلوی برق و منبع دیافراگمی می باشند.
جهت نصب بوستر پمپ باید به موارد زیر توجه کنید :
1- برای نصب بوستر پمپ باید از یک تکنسین ماهر در زمینه ی نصب وپشتیبانی بوستر پمپ استفاده کنیم.
2- با توجه به وزن بوستر پمپ ها نیاز به فونداسیون مناسب جهت استقرار شاسی مادر بوستر پمپ می باشد . جهت عدم انتقال ارتعاشات دستگاه بوستر پمپ به فونداسیون استفاده از لاستیک های سراسری زیر شاسی مادر توصیه می شود.
3- بوستر پمپ باید در فضای بسته و دور از تغییرات محیطی شدید نصب گردد.
4- شیر فلکه های بوستر پمپ و تابلو برق بوستر پمپ باید در دسترس باشد.
5- مجموع فشار ورودی دستگاه و فشار تولیدی آن از فشار مجاز قابل تحمل اجزا بیشتر نباشد. ( با PN نرمال اجزای دستگاه مطابق باشد)
6- فضای کافی در اطراف بوستر پمپ جهت تعمیرات و امکان تعویض قطعات فراهم آید.
7- در حمل بوستر پمپ یا الکترو پمپ باید هیچگونه ضربه یا شوکی بر آنها وارد نیاید زیرا سیل مکانیکی و قطعات دیگر بوستر پمپ بسیار آسیب پذیرند.
8- شاسی مادر بوستر پمپ بر روی فونداسیون بصورت محکم متصل شده که این کار از طریق اتصال پیچ کردن در فونداسیون (Roll Bolt) نصب گردد.
9- درشکل زیر انواع بوستر پمپ ها و دسته بندی های آنان در چهار صورت مختلف نشان داده شده است:
10- در بوستر پمپ هایی که صافی یا لرزه گیر به صورت مجزا جهت نصب بر روی کلکتور مکش و دهش فرستاده می گردند دقت فرمایید و نسبت به نصب انها حتما اقدام نمایید.
11- منبع دیافراگمی نیز در بوستر پمپ های دور ثابت و دور متغیر حتماً باید نصب گردد. محل نصب منبع باید نزدیکترین محل به بوستر پمپ باشد و از فاصله دادن بین منبع و بوستر پمپ بپرهیزید.
12- منبع دیافراگمی را از طریق شیلنگ های فشار قوی یا لوله کشی مناسب به زیر کلکتور دهش وصل نمایید . لازم به یاداوری است که حتماً شیر فلکه ی جداکننده ، سه راهی و شیر تخلیه در ترکیب اتصال منبع به بوستر پمپ به کار گرفته شود تا زمانی که نیاز به تست هوای داخل منبع می باشد،می توان منبع را از طریق شیر فلکه از سیستم بوستر پمپ جدا کرد و نسبت به تخلیه ی آب داخل منبع و سنجش فشار باد منبع اقدام نمود.
13- سنسور فشار قطعه ای بسیار حساس می باشد و بستن ان به صورت غیر اصولی و سفت کردن آن روی بوشن باعث صدمه دیدن جدی به آن می شود.
14- معمولاً تابلوی برق و فرمان روی شاسی مادر بوستر پمپ و کابل کشی مناسب بین الکترو موتور و تابلو از طرف این شرکت انجام می پذیرد.در صورتی که تابلو بصورت ایستاده باشد یا در صورتی که تابلوی کوچک را می خواهید روی دیوار نصب نمایید، باید آن را در محل مناسبی قرار دهید.
15- مانومتر، پرشر سوئیچ در سیستم های دور ثابت و سنسور فشار در سیستم های دور متغیر را در روی کلکتور دهش بر روی بوشن های تعبیه شده نصب نمایید. دقت کنید سنسور فشار قطعه ای بسیار حساس می باشد و بستن آن به صورت غیر اصولی و سفت کردن آن روی بوشن باعث صدمه دیدن جدی به آن می شود.
16- بستن سیم های الکتروموتور ها ، سنسور ، پرشرسوئیچ وکنترل سطح باید دقیقاً طبق نقشه ترمینال تابلو باشد. در ترمینال های تابلو برق، وروردی یا خروجی220 ولت و یا 240 ولت می باشند. در نتیجه اتصال نادرست باعث آسیب دیدن دستگاه ها (خصوصاً بوستر پمپ) می شود.
17- در صورت نصب تابلو بر روی دیوار یا نصب آن به صورت ایستاده ، کابل های معتبر با سایز استاندارد را از داخل سینی و یا با استفاده از سیم خرطومی لاستیکی بین الکتروموتور ها و تابلوی برق نصب نمایید. در راه اندازی تک ضرب از یک سیم چهار رشته و در راه اندازی ستاره – مثلث از دو سیم 4 رشته استفاده می گردد. پلاک الکترو موتور به دقت مطالعه شود.
18- سنسور فشار در سیستم های دور متغیر نصب می گردند. از ترمینال 1 و 2 سنسور به تر مینال های مربوطه در تابلو طبق جدول تر مینال ها متصل می گردند. به علت مثبت و منفی بودن سیم ها در سنسور جا به جایی در اتصال ترمینال ها باعث عدم کارکرد دستگاه می گردد.
19- پس از نصب بوستر پمپ ، کلکتور مکش بوستر پمپ به منبع ذخیره متصل گردد. لازم به ذکر است پمپ های سانتریفیوژ دارای مکش منفی بسیار کمی می باشد. لذا توصیه می گردد محل نصب بوستر پمپ به گونه ای انتخاب گردد که آب منبع ذخیره بر پمپ ها سوار باشند.
20- در بوستر پمپ های دور ثابت دو دستگاه پرشر سوئیچ روی کلکتور دهش نصب می شود که آنها جهت تعیین حداقل و حداکثر فشار بوستر پمپ بکار گرفته می شوند.در پرشر سوئیچ های دیگر دو گیج (gage) وجود دارد. گیج اصلی و دیگر که نشان دهنده ی میزان اختلاف فشار است.
راه اندازی بوستر پمپ :
پس از تکمیل عملیات نصب بوستر پمپ طبق مراحل زیر به راه اندازی بوستر پمپ اقدام نمایید. لازم به ذکر است عدم دقت به موارد مذکور یا عدم آشنایی کافی با بوستر پمپ باعث صدمات جبران ناپذیر به دستگاه ها می گردد.
1- ابتدا باید کلیه ی فیوز های داخل تابلو روی حالت خاموش قرار دهید و سپس برق سه فاز ورودی و نول را به ترمینال های تعبیه شده در تابلوی بوستر پمپ (R،S،T،N) متصل نمایید.
2- فیوز اصلی تابلو را روی حالت روشن قرار داده و سه فاز ورودی و نول را توسط ولت متر نصب شده در تابلو یا از طریق اهم متر به صورت هر سه فاز با یکدیگر و با نول کنترل نمایید.تا نسبت به وجود برق سه فاز باخلاف فاز 400 ولت اطمینان حاصل نماییم.
3- تمامی گزینشگر های سوئیچ روی حالت خاموش و کلیه ی فیوز های داخل تابلو در حالت روشن قرار می گیرد.
4- برق ورودی تابلوی برق با کلید اصلی داخل تابلو به یکدیگر متصل می شوند.
5- پس از اتصال برق اصلی باید کنترل فاز ها خروجی بدهد تا قادر باشیم پمپ ها را روشن کنیم.
6- کلیه ی شیر های ورودی به بوستر پمپ و شیر های بوستر پمپ را باز کرده و از طریق شیر تعبیه شده بر روی کلکتور مکش و دهش هواگیری صورت پذیرد.لازم به ذکر است که میزان آب ذخیره شده باید به حد کافی جهت استارت و استفاده از بوستر پمپ باشد.
7- کلیه ی پمپ ها باید هواگیری شده و پیچ هواگیری تعبیه شده بر روی هر پمپ باز گردد تا نسبت به تخلیه ی هوا اطمینان حاصل گردد.
8- از حالت دستی کلید فرمان پمپ ها جهت تست لحظه ای پمپ ها به صورت دستی استفاده می گردد.باید جهت چرخش الکتروموتور ها کنترل شود تا مطابق جهت صحیح بچرخند.
9- پس از تست دستی پمپ ها و حصول اطمینان از کارکرد مناسب دستی پمپ ها و کنترل سیم کشی مربوط به سنسورو پرشر سوئیچ ها ، شیر فلکه را باز کزده و گزینشگر سوئیچ اینورتور یا PLC را روی حالت اتوماتیک قرار می دهیم.
10- در صورتی که پمپ ها خاموش نگردند یا در اثر خاموش شدن فشار سریع افت پیدا کندباید عملکرد شیر های یکطرفه، میزان باد منبع دیافراگمی و سیم کشی سنسور و پرشر ، مجدداً کنترل شود تا طبق دستور العمل توضیح داده شده نصب شوند.
11- در ادامه، شیر مابعد کلکتور دهش بوستر پمپ را باز کنید. در صورت عدم نشتی در سیستم لوله کشی، پمپ های بوستر پمپ روشن می شودو در صورت عدم مصرف، بعد از لحظاتی پمپ ها خاموش می گردند.
12- در صورتی که سیستم به صورت دور متغیر باشد طریقه تغیر فشار کارکرد بوستر پمپ از طریق اینورتور خواهد بود (که این محصول نیز توسط شرکت آبیاران عرضه می شود) .
13- بعد از راه اندازی اولیه بوستر پمپ باید نسبت به نصب سیستم عدم خشک کار کردن پمپ ها اقدام نمود.