پمپ پلیمری یا پمپ ضد اسید چیست ؟
1397-10-12اجزاء بوستر پمپ کدامند ؟
1397-11-03الکتروپمپ یا پمپ آب خانگی چیست ؟
پمپ آب خانگی جهت افزایش و تقویت فشار آب در منازل مسکونی و آپارتمانها استفادهی فراوانی دارد. این نوع پمپها با توجه به تعداد طبقات و واحدهای منازل انتخاب و مورد استفاده قرار میگیرند. به طور معمول برای پمپهای خانگی یک مخزن انبساط و یا کلید اتوماتیک به پمپ متصل میگردد تا بر اساس نیاز پمپ شروع به پمپاژ آب نماید. انتخاب پمپ برای مصارف خانگی به تعداد طبقات و واحدهای ساختمان، متراژ واحدها و تعداد شیرها بستگی دارد.
انواع پمپ آب خانگی :
پمپ تقویت فشار آب منزل یا پمپ آب خانگی در انواع مختلف با توان های متنوع به مشتریان قابل ارائه می باشد که از جمله آن می توان به پمپ آب خانگی دو اسب، پمپ آب خانگی یک و نیم اسب، پمپ آب خانگی یک اسب و پمپ آب خانگی نیم اسب اشاره نمود که برای مثال پمپ آب خانگی نیم اسب برای یک ساختمان یک طبقه 150 متری مناسب می باشد.
پمپ آب، جهت تقویت فشار آب و یا در راستای بالا بردن فشار آب از دستگاهی به نام پمپ آب یا همان پمپ آب خانگی استفاده می شود.پمپ خانگی، پمپ آپارتمانی، پمپ آب ساختمان و یا همان پمپ آب منازل بسته به نیاز مشتری در انواع و کاربری های متعدد به مشتریان ارائه می گردد، انواع پمپ خانگی عبارتند از:
بوستر پمپ خانگی
پمپ آب خانگی جتی
پمپ سانتریفیوژ خانگی
پمپ آب خانگی بشقابی
پمپ خانگی با مخزن انبساط
پمپ خانگی با کلید اتوماتیک
– پمپ آب خانگی نیم اسب: پمپ آب خانگی نیم اسب مثلا برای ساختمان یک طبقه با حداکثر متراژ 150 متر مناسب می باشد.
– پمپ آب خانگی یک اسب بشقابی: پمپ آب خانگی یک اسب بشقابی مثلا برای ساختمان سه طبقه و شش واحد با حداکثر متراژ هر واحد 75 متر نصب می گردد.
– پمپ آب خانگی یک اسب جتی: پمپ آب خانگی یک اسب جتی جهت ساختمان چهار طبقه و هشت واحد با حداکثر متراژ 68 متر استفاده می گردد.
– پمپ آب خانگی یک اسب دو پروانه: پمپ آب خانگی یک اسب دو پروانه برای ساختمان های چهار طبقه هشت واحد با حداکثر متراژ 75 متر نصب می شود.
– پمپ آب خانگی یک و نیم اسب دو پروانه: پمپ آب خانگی یک و نیم اسب دو پروانه می تواند برای ساختمان های پنج طبقه و ده واحد با حداکثر متراژ 100 متر استفاده گردد.
– پمپ آب خانگی دو اسب: پمپ آب خانگی دو اسب مثلا می تواند برای ساختمان پنج طبقه و 14 واحد با حداکثر متراژ 100 متر استفاده گردد و برای 20 واحد با میانگین 100 متر متراژ از پمپ های 4 اسب دو پروانه سه فاز استفاده می گردد.
جهت انتخاب بهترین پمپ آب خانگی و یا به عبارتی دیگر، انتخاب مناسبترین پمپ آب خانگی مورد نیاز شما، پیشنهاد می گردد با کارشناسان پارسه نیک نوین تماس حاصل نمایید.
جهت مجتمع های مسکونی با تعداد واحد بیش از 20 واحد از انواع بوستر پمپ ها استفاده می گردد این بوستر پمپ ها بسته به میزان مصرف آب در انواع بوسترپمپ های دو و چند پمپه قرار می گیرد. در بوستر پمپ ها جهت کاهش مصرف برق و افزایش طول عمر قطعات پمپ از سیستم های دور متغیرالکترونیکی (اینورتر) استفاده می گردد. عملکرد این سیستم ها به این نحو است که با سنسورهایی که در مدار خروجی پمپ قرار گرفته میزان فشار و دبی پمپ سنجیده شده و با کنترل سرعت دوران الکتروموتور نصب شده بر روی پمپ منجربه کاهش مصرف انرژی می گردد.
برای کارکرد پمپ ها به صورت اتوماتیک و کاهش دفعات روشن وخاموش شدن پمپ ها و در نتیجه عملکرد کم صدا تر پمپ نیاز به نصب مخزن تحت فشار به همراه درجه و کلید اتوماتیک است چرا که آب تحت فشار ذخیره شده در منبع مذکور باعث ایجاد یک فشار ثابت در پشت لوله گردیده و در نتیجه کاهش چشمگیر دفعات روشن وخاموش شدن پمپ و همچنین ایجاد جریان متناوب و یکنواخت آب در لوله ها را در پی دارد.
هنگام راه اندازی و نصب پمپ آب منزل بهتر است مکان نصب پمپ را پائین تر و یا همسطح ورودی آب قرار داده تا فشار مکش ایجاد شده مثبت باشد، اگر این کار در بعضی از شبکه های آبرسانی امکان پذیر نبود، تا آنجائیکه وضع ایستگاه های پمپاژ اجازه می دهد باید سعی نمود پمپ نزدیک سطح مایع منبع مکش قرار گیرد تا بخشی از توان پمپ صرف مکش آب نگردد و مشکلات کمتری در کار پمپ ایجاد شود، مسیر لوله کشی باید حتی المقدور مستقیم و از ایجاد خم ها و زانوها کمتری استفاده گردد، بین زانوئی و محل اتصال مکش باید لوله مستقیمی به طول حداقل 5 برابر قطر مکش فاصله ایجاد نمود. چون در غیر اینصورت فشار مکش نامتعادلی ایجاد شده و یک طرف چشمه پروانه و محفظه مکش پر تر از طرف دیگر شده و تلفات هیدرولیکی پمپ زیاد و راندمان پمپ کم می گردد. باید قطر لوله مکش یک نمره بیشتر از قطر مجرای رانش بوده و اگر امکان پذیر نیست حداقل یکسان باشد، در مجتمع های مسکونی بزرگ که از بوستر پمپ استفاده می گردد توجه به موارد ذیل در طول عمر بوستر پمپ شما موثر خواهد بود. در مسیر رانش پمپ، یک شیر دروازه ای و یک سوپاپ کنترل قرار می دهند، کار این سوپاپ حفظ پمپ در مقابل فشارهای اضافی وارد بر پمپ است. سوپاپ انتهای لوله مکش باید حداقل 5/1 متر از سطح مایع مکش پائین تر بوده و پمپ نیز باید به سطح منبع مکش نزدیک باشد. پمپ و موتور را باید روی فونداسیون محکمی نگهداشت تا منجر به لرزش و صدای اضافه پمپ نگردد در غیر اینصورت بوش های اتصال محور پمپ و موتور و همچنین یاتاقان های آن خراب و سبب شکستگی محور می گردد.
پمپ خانگی با مخازن انبساط :
در پمپ خانگی با مخزن انبساط، تعداد دفعات سرویس کردن و کنترل آن بیشتر از دیگر مدل ها می باشد. در این نوع پمپ اندازه منبع انبساط بستگی مستقیم به اندازه آب مصرفی دارد. از اجزا این پمپ می توان به پنج راهی و کلید اتوماتیک، درجه و منبع انبساط اشاره نمود. گاها این نوع پمپ به نام های پمپ آب با منبع تحت فشار و با پمپ آب و مخزن نیز نامیده می شود.
پمپ خانگی با کلید اتوماتیک :
پمپ خانگی با کلید اتوماتیک نسبت به پمپ خانگی با منبع انبساط نسبتا هزینه کمتری دارد ولی برای استفاده از این نوع پمپ باید میزان باز و بسته شدن شیر را مد نظر قرار داد چون در هر دور باز و بسته شدن شیر کلید اتوماتیک استارت زده و پمپ شروع به کار می کند لذا در مورادی که میزان مصرف بیشتر است باید از این نوع پمپ صرفنظر نمود. (کلید اتوماتیک پمپ اب خانگی و قیمت کلید اتوماتیک پمپ آب خانگی)
بوستر پمپ خانگی :
بوستر پمپ خانگی به دلیل هزینه نگهداری کم و با صرفه بودن، دارای جایگاه مهمی در صنعت بوده و در نتیجه در اکثر مجتمع های مسکونی و مراکز بزرگ تفریحی، اداری و مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد.
از اجزاء تشکیل دهنده بوستر پمپ خانگی می توان به الکترو پمپ، فشار سنج، تابلو کنترل، اینورتور و غیره اشاره نمود.
روشهای استفاده از پمپ آب خانگی :
پمپهای خانگی را با توجه به نیاز، مقدار مصرف و شرایط محل استفاده، میتوان به یکی از سه روش زیر استفاده نمود:
– پمپ آب خانگی با مخزن انبساط: استفاده از مخازن انبساط در پمپهای آپارتمانها بسیار رایج است و انتخاب مخزن نیز با توجه به تعداد واحدهای ساختمان و مقدار مصرف است. این منبع پس از اتصال به پمپ با توجه به ظرفیت خود، به طور دائم حجمی از آب را تحت فشار نگه میدارد، به این ترتیب زمانی که یک شیر آب باز میشود تا زمانی که آب مخزن انبساط استفاده نشده، پمپ شروع به پمپاژ نخواد کرد. از اینرو اگر مخزن انبساط به درستی و با توجه به تعداد واحدها و مقدار آب مصرفی انتخاب شود، پمپ دفعات کمتری روشن شده و این امر علاوه بر آلودگی صوتی کمتر به کاهش مصرف برق نیز کمک میکند.
پمپ با مخزن انبساط به سرویس و نگهداری به صورت دورهای دارد و ممکن است مخزن انبساط پس از مدتی نیاز به تعویض تیوب داخلی و تعمیر داشته باشد. علاوه بر منبع انبساط، از یک کلید اتوماتیک، پنجراهی و درجه تنظیم فشار برای نصب پمپ خانگی همراه با مخزن انبساط استفاده میشود.
– پمپ آب خانگی با کلید اتوماتیک: استفاده از کلید اتوماتیک به تنهایی علاوه بر هزینه کمتر به نگهداری و کنترل کمتری نیاز دارد. اما باید دفعات باز و بسته شدن شیرها و مصرف را در نظر داشت، چرا که با هر بار باز شدن شیر، پمپ شروع به پمپاژ آب میکند تا فشار درون لولهها را تأمین نماید.
– بوستر پمپ: از بوستر پمپها در مصارف خانگی و صنعتی به دلیل هزینه نگهداری کم و به صرفه بودن استفاده فراوانی میشود. از بوستر پمپها در مجتمعهای مسکونی و مراکز صنعتی و تجاری که مصرف آب زیادی دارند استفاده میشود. بوستر پمپها نسبت به دو مورد قبلی از اجزای بیشتری مثل تابلوی کنترل، فشارسنج و اینورتر تشکلیل شدهاند و برای مصارف بزرگتر مورد استفاده قرار میگیرند.
سیستم کنترل پمپ ؛ کلید اتوماتیک یا مخزن تحت فشار ؟
وقتی پمپ آب خانگی را برای ساختمان انتخاب می کنیم شاید یکی از سوالاتی که برایمان مطرح می شود این است که کدام یک از سیستم های کنترل را برای STOP و START پمپ آب خانگی انتخاب کنیم.
منبع تحت فشار :
سیستم منبع تحت فشار که به عنوان منبع انبساط نیز نام گذاری می شود به همراه لوازم های همراهش ( پرشر سوییچ ، 5 راهی و درجه ) یکی از قدیمی ترین سیستم های کنترل پمپ خانگی است. نحوه کار منابع انبساط به این صورت است که داخل منبع تیوپ لاستیکی قرار گرفته است که حدود 2/3 حجم مخزن را با آب پر می کند و خارج از آن تیوپ پلاستیکی ، داخل منبع را گاز پر میکند. با افت فشار آب ساختمان ، آب و فشار هوای داخل منبع کاهش می یابد. پس از این کاهش پرشر سوییچ فرمان استارت را به پمپ می دهد و پمپ آب خانگی جهت افزایش فشار آب داخل ساختمان روشن می گردد. بعد از اینکه فشار آب ساختمان به حداکثر فشاری که در پرشر سوییچ تنظیم شده است رسید ، فرمان قطع کار را به پمپ آب خانگی می دهد.
به تیوپ داخل منابع انبساط «ممبران» گفته می شود.
کلید اتوماتیک دیجیتال :
سیستم دیگری که جهت کنترل پمپ آب خانگی مورد استفاده قرار می گیرد « کلید اتوماتیک دیجیتال » می باشد. این کلید ها به نوعی سیستم الکترونیکی جایگزین منابع انبساط می باشند که با محدودیت هایی مواجه هستند. مکانیزم کار ست کنترل ها به این ترتیب است که یک سوپاپ در داخل آن ها قرار گرفته است و وقتی که فشار آب حدود 0.5 بار از آن بگذرد پمپ را استارت می کند و در حداکثر فشار پیش فرضی که برای دستگاه تعریف شده ( حدودا 3 بار ) پمپ را خاموش می کند. همانطور که گفته شد ست کنترل یا کلید اتوماتیک دیجیتال دارای محدودیت هایی است که باعث می شود نتوان از آن ها در همه جا استفاده کرد. اولین محدودیت در اندازه ورود و خروج آن است. اکثر ست کنترل های موجود در بازار ورود و خروج 1 اینچ دارند و همین امر سبب می شود تا بتوان این سیستم را روی سایز های محدودی از پمپ آب خانگی پیاده سازی کرد.
ست کنترل ها برای ساختمان هایی که نهایتا 3 طبقه و 3 واحد دارند توصیه می شود و استفاده برای بیش از این تعداد موجب افزایش خاموش و روشن شدن پمپ و افزایش چشمگیر استهلاک پمپ و کلید خواهد شد.
یکی دیگر از محدودیت ها ، فشار پیش نیاز (حدودا 0.5 بار ) است که حتما باید از طرف شبکه پشت ست کنترل باشد تا کار کند. دلیل آن هم وجود سوپاپی است که درباره آن توضیح داده شد. بنابراین :
در مواقعی که منبع ذخیره آب پشت پمپ قرار می دهیم به دلیل عدم وجود پیش فشار شبکه ، از « کلید اتوماتیک دیجیتال » نمی توان استفاده کرد.
البته متاسفانه خیلی از نصابان محترم از قبول این مورد امتناع می کنند و به محض وقوع مشکل ست کنترل را تعویض می کنند اما بررسی های انجام شده نشان می دهد که اکثر ست کنترل هایی که از منبع ذخیره آب می گیرند عملکرد ناقصی دارند در حالی که کلید کاملا سالم است. از مزایای ست کنترل ها می توان به قیمت مناسب تر ، نصب آسان ، اشغال فضای بسیار کم ، کارکرد بهتر در نواحی مرطوب و … اشاره کرد.
نتیجه گیری :
هر دو سیستم اگر در جای خود به کار گرفته شوند ، به خوبی جوابگوی نیاز شما خواهند بود. اگر ساختمان تا 3 طبقه و 3 واحد است و پشت پمپ آب منبع آبی قرار نمی گیرد ، بهترین گزینه ، استفاده از « کلید اتوماتیک دیجیتال » خواهد بود. اما برای ساختمان های بزرگ تر با توجه به مصرف بالای آب در این ساختمان ها ، توصیه بر این است که از منبع تحت فشار استفاده شود.
راهنمای انتخاب پمپ خانگی :
با توجه به این که بسیاری از خریداران پمپ آب خانگی عمده مردم می باشند و اطلاعات کمتری درباره انتخاب مناسب پمپ برای ساختمان خود دارند ، جدول راهنمای انتخاب پمپ خانگی را مطابق بر پمپ آب خانگی پنتاکس بر اساس تعداد طبقات و تعداد واحدها تنظیم کرده ایم تا بتواند در انتخاب پمپ مناسب شما را یاری کند.
نکته مهم : عوامل متعددی در انتخاب پمپ آب خانگی مناسب برای یک ساختمان دخیل است که از آن ها می توان به تعداد طبقات ، تعداد واحد ها ، تعداد حمام و دستشویی در هر واحد ، متراژ هر واحد ، سایز لوله ها در داخل ساختمان و … اشاره کرد. جدول زیر بر اساس شرایط عمومی ساختمان ها به صورتی که هر واحد حدود 120 متر و با یک حمام و یک دستشویی باشد تنظیم شده است. لذا جهت بررسی و مشاوره دقیق تر برای موارد خارج از این جدول با کارشناسان پارسه نیک نوین در تماس باشید.
همیشه برای مشتریان در انتخاب پمپ خانگی دو گزینه وجود دارد، ارزانترین پمپ آب خانگی و بهترین مارک پمپ آب خانگی و بسیاری از مشتریان به دلیل مسایل اقتصادی اقدام به خرید ارزانترین پمپ آب خانگی می نمایند. اما از آنجایی که معمولا خرید یا تعویض پمپ آب خانگی هر 7 الی 8 سال یکبار رخ می دهد به کلیه عزیزان پیشنهاد می شود تا در صورت امکان صرفا به قیمت توجه ننموده و کیفیت را نیز لحاظ نمایند استفاده از پمپ های ارزان قیمت ممکن است به دلیل عدم تامین فشار آب مناسب، به دستگاه های مورد استفاده شما نیز لطمه وارد نماید. عوامل متعددی در انتخاب پمپ آب خانگی موثر می باشند که در زیر به آنها اشاره می کنیم (بهتر است برای انتخاب دقیق نوع پمپ با کارشناسان پارسه نیک نوین تماس حاصل نمایید) :
متراژ واحد
تعداد طبقات آپارتمان
میزان مصرف آب
تعداد شیر آب
انتخاب صحیح موتور پمپ آب خانگی یا الکتروپمپ خانگی جهت تقویت فشار آب کاملا مشکل مصرف کننده را برطرف می نماید.
پمپ آب خانگی یا همان پمپ تقویت فشارآب ساختمان در انواع نیم اسب بخار، یک اسب بخار، یک و نیم اسب بخار و دو اسب بخار موجود می باشد.
جدول انتخاب پمپ آب خانگی :
روش استفاده از جدول محاسبه میزان دبی مورد نیاز پمپهای ساختمانی :
برای تعیین حداکثر آبدهی پمپ ساختمان مسکونی ابتدا از ستون سمت چپ تعداد واحد مسکونی را بیابید و سپس به طور افقی حرکت کنید تا آبدهی بوستر پمپ در محل تلاقی با ستون (واحد دارای یک حمام) یا ستون (واحد دارای دو حمام) به دست آید.
مثال: آبدهی ساختمان مسکونی 60 واحدی دو حمامه 18 m3/h معادل 300 lit/min است.
برای تعیین حداکثر آبدهی بوستر پمپ ساختمان اداری، هتل و بیمارستان ابتدا از ستون سمت راست تعداد کارکنان اداری، مسافر هتل و یا تخت بیمارستان را بیابید و سپس به طور افقی حرکت کنید تا آبدهی بوستر پمپ در محل تلاقی با ستون مربوطه (بیمارستان، هتل، و یا ساختمان اداری) بدست آید.
مثال: ظرفیت بوستر پمپ آبرسانی بیمارستان 1000 تختخوابی 64 m3/h معادل 1069 lit/min است.
برای مقادیری که در جدول وجود ندارد با استفاده از روش میان یابی محاسبه نمایید.
جدول محاسبه فشار پمپ آبرسانی ساختمان ها (bar) :
روش محاسبه فشار مورد نیاز جهت انتخاب پمپ بر اساس جدول بالا:
برای تعیین فشار بوستر پمپ ابتدا از ستون سمت چپ ارتفاع ساختمان را بیابید و سپس به طور افقی حرکت کنید تا حداقل فشار بوستر پمپ در محل تلاقی با ستون (سطح زیربنای هر طبقه) به دست آید.
مثال: حداقل فشار بوستر پمپ یک ساختمان به ارتفاع 50 متر با 400 متر زیربنا در هر طبقه 7 اتمسفر است.
استانداردهای اروپایی سیستم های اتفاع حریق
– استاندارد اطفاء حریق تا 800 متر مربع زیربنای هر طبقه با هوز ریل ¾ IN مجهز به نازل ¼ IN با فشار 1/5 اتمسفر پشت دورترین و بالاترین نازل 8 GPM (حدود 30 لیتر در دقیقه) می باشد. (در حالت استفاده همزمان از دو هوزریل)
– استاندارد اطفاء حریق توسط ساکنین ساختمان با جعبه آتش نشانی IN 1 ½ در فشار 4.5 bar پشت دورترین و بالاترین جعبه آتش نشانی 50 GPM (حدود 190 لیتر در دقیقه) می باشد. (در حالت استفاده همزمان از دو جعبه)
– استاندارد اطفاء حریق توسط مأمورین آتش نشانی با جعبه آتش نشانی IN2 ½ در فشار 6/8 bar نسبت به دورترین و بالاترین جعبه آتش نشانی 250 GPM (حدود 950 لیتر در دقیقه) می باشد. (در حالت استفاده همزمان از دو جعبه)
نکات پس از خرید پمپ آب خانگی :
نکاتی که پس از خرید پمپ خانگی می بایست رعایت نمود عبارت است از:
– جهت افزایش طول عمر پمپ آب خود تلاش نمایید منبع دیافراگمی با حجم بالاتر تهیه نمایید.
– وزن لوله ها را مهار نمایید و توجه نمایید که پمپ زمینی به عنوان تکیه گاه وزن لوله های سیستم لوله کشی در معرض فشار نباشد.
– مبحث 16 مقررات ملی ساختمان: اتصال پمپ به انشعاب اصلی آب شهری غیر مجاز است، بنابراین برای نصب پمپ باید از لوله اصلی آب شهری جدا شده و در محلی غیر از آن و توسط شیر یکطرفه به سیستم آب شهری اتصال یابد.
کاربرد پمپ آب خانگی :
افزایس فشار آب ساختمان و آپارتمان
تقویت فشار آب خانگی
آموزش چگونگی نصب صحیح پمپ آب خانگی :
نحوه نصب پمپ آب خانگی و تنظیم پمپ آب خانگی :
به دلیل وجود عوامل متعدد که در زمان نصب پمپ آب خانگی می بایست رعایت شود و نیز پیشگیری از مشکلات آتی، پیشنهاد می شود برای نصب پمپ آب و تنظیم پمپ آب خانگی با متخصصین نصب پمپ هماهنگی نمایید.
در هنگام راه اندازی و نصب پمپ آب منزل باید مکان نصب پمپ را پائین تر از سطح منبع مکش قرار داده تا فشار مکش ایجاد شده مثبت باشد، اگر این کار در بعضی از شبکه های آبرسانی امکان پذیر نبود، تا آنجائیکه وضع ایستگاههای پمپاژ اجازه می دهد باید سعی نمود پمپ نزدیک سطح مایع منبع مکش قرار گیرد تا مشکلات کمتری در کار پمپ ایجاد شود، مسیر لوله کشی باید مستقیم و از ایجاد خم ها و زانوها و لوازمات لوله کشی نه چندان مورد نیاز اجتناب کرد، بین زانوئی و محل اتصال مکش باید لوله مستقیمی به طول حداقل 5 برابر قطر مکش فاصله ایجاد نمود. چون در غیر این صورت فشار مکش نامتعادلی ایجاد شده و یک طرف چشمه پروانه و محفظه مکش پر تر از طرف دیگر شده و تلفات هیدرولیکی پمپ زیاد و راندمان پمپ کم می گردد.
باید قطر لوله مکش یک نمره بیشتر از قطر مجرای رانش بوده و عمق مکش بین 5/4 تا 6 متر باشد، لوله مکش باید کاملاً آب بندی بوده و از محبوس نمودن هوا در لوله مکش اجتناب ورزید، در قسمت اعظم لوله ورودی پمپ، فشار هوا کمتر از فشار جو بوده و برای مطمئن شدن از آب بندی لوله ورودی بعد از کارگذاری، یک شعله به قسمتهای اتصالی نزدیک می کنند در صورتی که درزی موجود باشد شعله به طرف لوله کشیده می شود لوله مکش باید 1 تا 2 متر پائین تر از حداقل سطح آب چاه باشد تا هوا وارد پمپ نگردد در قسمت رانش پمپ شیر یک طرفه جهت جلوگیری از حرکت معکوس آب و شیر تنظیم جهت کم و زیاد نمودن آب تعبیه نموده با صدمه ای به پمپ وارد نگردد.
جهت نصب پمپ اصولاً یک شاسی محکم برای موتور و پمپ درنظر گرفته و از ایجاد نامیزانی که سبب فرسوده شدن بوشهای اتصال و یاتاقانها و احتمالاً شکستن محور پمپ می گردد جلوگیری می شود همواره باید سعی نمود محور پمپها باموتور محرک آن در کارخانه میزان شود که این میزان نباید در اتصال و نصب پمپ به هم بخورد.
معمولاً صفحه ای به ضخامت 2.5 تا 4 سانتیمتر بین صفحه زبری پمپ و سطح بالائی فنداسیون در نظر گرفته می شود که با ملات سیمان پوشیده شده تا ناصافیهای بالائی فونداسیون اصلاح و حرکت جانبی صفحه زبری پمپ کم شود.
در مسیر رانش پمپ، یک شیر دروازه ای و یک سوپاپ کنترل قرار می دهند، کار این سوپاپ حفظ پمپ در مقابل فشارهای اضافی وارد بر پمپ است. سوپاپ انتهای لوله مکش باید لااقل 1.5 متر از سطح مایع مکش پائین تر بوده و پمپ نیز باید به سطح منبع مکش نزدیک باشد. پمپ و موتور را باید روی فونداسیون محکمی نگه داشت تا تنظیم آن خراب نگردد در غیر اینصورت بوشهای اتصال محور پمپ و موتور نیز یاتاقانهای آن خراب و سبب شکستگی محور می گردد.
تنظیم پمپ خانگی :
الکتروپمپ های آب خانگی دو دسته می باشند:
– الکتروپمپ افزایش فشار آب: الکتروموتور پمپ 3000 دور
– الکتروپمپ آب در گردش (سیرکولاتور یا پمپ های برگشت آب گرم): الکتروموتور پمپ 1500 دور، برای به گرداندن آب گرم در یک مدار بسته مثل شوفاژخانه ها
هرچه دور الکتروموتور بیشتر، میزان فشار و صدای تولیدی بیشتر می باشد.
جهت اتوماتیک کردن پمپ افزایش فشار از سه روش استفاده می شود:
1. استفاده از تابلو فرمان برای پمپ سه فاز (احیانا اینورتر)
2. استفاده از ست کنترل یا کلید دیجیتال
3. استفاده از منبع تحت فشار
یکی از سئوالات شایع در بین مشتریان این است که از ست کنترل استفاده کنیم یا از منبع تحت فشار؟
در شرایطی که فضای کافی برای نصب پمپ وجود دارد اولویت با نصب مخزن تحت فشار به همراه درجه و کلید اتوماتیک است چرا که آب تحت فشار ذخیره شده در منبع مذکور باعث ایجاد یک فشار ثابت در پشت لوله گردیده و در نتیجه کاهش چشمگیر دفعات روشن و خاموش شدن پمپ و همچنین ایجاد جریان متناوب و یکنواخت آب در لوله ها را در پی دارد.
ست کنترل چیست ؟
ست کنترلر قطعه ای است مشتمل بر برد الکترونیکی کنترل فشار در داخل و فضای بسیار کوچک ذخیره آب تحت فشار بر روی ست کنترل به همراه درجه و کابل برق مربوطه از مزایای این سیستم می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
– اشغال فضای بسیارکم در محیط هایی که مشکل محدودیت فضا وجود دارد.
– مناسب جهت منازل تک واحدی به دلیل دفعات مصرف پایین آب
– نصب آسان و بدون نیاز به تنظیمات اولیه
– مقاومت بالا در شرایط مرطوب بخصوص شمال کشوربه دلیل عدم استفاده از مخزن فلزی
معایب ست کنترل :
– درصورت خرابی بورد الکترونیکی معمولاً امکان تعمیر وجود ندارد.
– استهلاک بالای پمپ ومصرف برق بیشتربه دلیل بالا رفتن دفعات روشن وخاموش شدن پمپ به دلیل عدم وجود ذخیره مناسب آب تحت فشار
– عدم یکنواختی جریان آب در لوله ها به دلیل دفعات بالای روشن وخاموش شدن پمپ
پمپ آب خانگی بی صدا ؟؟؟
پمپ خانگی بی صدا یا پمپ خانگی کم صدا :
واژه ای غلط یا حربه ای برای عوام فریبی، تمامی پمپ های حال حاضر بازار دارای صدا هستند و این اصطلاح مرسوم در بازار کاملا اشتباه می باشد، اصطلاح پمپ آب خانگی بی صدا فقط برای عوام فریبی و سوء استفاده می باشد. در نتیجه کلیه پمپ های موجود در بازار ایران دارای صدا بوده ولی بسته به نوع و مدل و برند آن پمپ، میزان صدا متفاوت می باشد.
اینکه یک پمپ آب خانگی بی صداست از اساس غلط است و بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد. هر پمپی با هر برندی و از هر کشوری هنگام کار صدا تولید می کند. اما این صدا در پمپ های مختلف میزان متفاوتی داشته و بسته به عوامل گوناگون می تواند کم یا زیاد باشد. از مهم ترین عوامل در صدای پمپ آب خانگی می توان به جنس پروانه ، جنس پوسته ، کیفیت ماشین کاری پمپ ، طریقه مونتاژ و … اشاره کرد. با توجه به کیفیت محصولات پنتاکس و رعایت اصول کیفیتی و تولیدی می توان این پمپ را از دسته پمپ های کم صدای بازار دانست.
لوازم جانبی پمپ آب خانگی :
کلیه لوازم جانبی پمپ خانگی اعم از منبع تحت فشار یا منبع ذخیره آب، کلید اتوماتیک پمپ آب خانگی، ست کنترل، سه راهی و دیگر محصولات مربوطه نیز قابل ارائه می باشد.
برای آشنایی با نحوه تنظیم ست کنترل پمپ آب لطفا با کارشناسان شرکت تماس حاصل نمایید.
برند های الکتروپمپ یا پمپ آب خانگی چیست ؟
برند های مطرح پمپ آب خانگی :
پمپ آب خانگی ابارا Ebara
پمپ آب خانگی استریم Stream
پمپ آب خانگی پنتاکس Pentax
پمپ آب خانگی داب Dab
پمپ آب خانگی سایر Saer
پمپ آب خانگی گراندفوس Grundfos
پمپ آب خانگی لوارا Lowara
پمپ آب خانگی نوید موتور Navid Motor