
نکات مهم در بازديد و نگهداری دوره اي از بوستر پمپ ها
1397-11-03
موتور برق چیست ؟ و انواع موتور برق کدامند ؟
1397-12-10دیزل ژنراتور چیست ؟ و انواع آن کدامند ؟

دیزل ژنراتور چیست ؟ و انواع آن کدامند ؟
ژنراتور دستگاهی است که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل و در نهایت تولید برق می نماید که این کار معمولا از طریق القای الکترومغناطیسی صورت می گیرد. القای الکترومغناطیسی با حرکت روتور در اطراف استاتور فراهم می شود که میدان الکتریکی، از طریق یک آهنربای دائم و یا آهنربای مغناطیسی می باشد. این انرژی مکانیکی توسط موتوری که به ژنراتور متصل یا به اصطلاح کوپل شده تولید می شود که به مجموع این دو دستگاه موتور ژنراتور یا Generating Set می گویند.
دیزل ژنراتور (Diesel Generator) نوعی ژنراتور است که به وسیله یک موتور که از سوخت دیزل استفاده می کند کار می کند. از دیزل ژنراتور معمولا برای مصارف برق استندبای در زمانی که شبکه سراسری قطع یا زمانی که در دسترس نیست استفاده می شود ولی کاربردهای مصرفی دائم نیز دارند.
دیزل ژنراتور ها ابعاد مختلفی دارند که این ابعاد توسط توان ظاهری آن ها مشخص می شود. توان ظاهری در مهندسی برق با واحد ولت آمپر (VA) بیان می شود. دیزل ژنراتور های کوچک که تا حدود 200 کیلو ولت آمپر (KVA) را تولید می کنند در مصارف استندبای کاربرد بسیاری دارند. همچنین دیزل ژنراتورهایی با قابلیت تولید توان در مقیاس مگا ولت آمپر نیز وجود دارند که از برخی از آنها در شبکه های قدرت کوچک استفاده می شود.
دیزل ژنراتور، به ترکیبی از موتور دیزل، ژنراتور و انواع متعلقات فرعی از قبیل شاسی، اطاقک پوشاننده، عایقهای صدا، سیستمهای کنترل، قطع کنندههای استندبای مدار، سیستم مولد گرما، سیستم استارت اتومات و غیره که به منظور تولید برق استفاده میشود، میگویند.
به طور کلی موتور ژنراتور به دستگاهی گفته میشود که طی یک سری فرآیندهای فیزیکی و مکانیکی و القای الکترومغناطیسی از انرژی مکانیکی تولید برق مینمایند. این موتورژنراتورها بر اساس سوختهای مصرفی به انواع دیزلی ، بنزینی، گازسوز و دوگانه سوز و مازوت سوز و … تقسیم بندی میشوند که ما در اینجا در مورد رایج ترین نوع آن یعنی دیزل ژنراتور صحبت میکنیم.
دیزل ژنراتور یا مولد برق دستگاهی است برای تولید برق يا الکتریسیته که از یک ژنراتور (آلترناتور) و یک موتور دیزلی تشکیل شده است. دیزل ژنراتور از ترکیب دو بخش ساخته میشود که مانند اکثر اختراعات صنعتی تاثیرگذار درتاریخ زندگی بشر، اختراع آن را مدیون دو دانشمند از کشور آلمان و انگلیس میباشیم. مایکل فارادی فیزیکدان و شیمیدان انگلیسی در سال 1845 اثر فارادی را کشف کرد و نشان داد که نور و نیروی مغناطیسی به هم مرتبط هستند. اختراعات فارادی شرایط را برای اختراع ژنراتور فراهم کرد. حدود نیم قرن بعد رودولف کارل دیزل مخترع و مهندس مکانیک از کشور آلمان توانست با اختراع موتور دیزل تحولی عظیم در صنعت به ویژه صنعت برق ایجاد نماید.
موتور دیزل محرک و به گردش درآورنده ژنراتور بوده و اين دوران در روتور آلترناتور باعث قطع میدان مغناطیسی اطراف هسته روتور توسط سیم پيچ استاتور شده و جریان برق در استاتور ژنراتور ایجاد ميگردد. در ژنراتور دیزلی از سوخت گازوئيل (ديزل) برای کارکرد موتور استفاده شده و به دلیل امکان نگهداری سوخت در مخزن سوخت کنار مولد برق، ژنراتور ديزل مناسبترین وسیله جهت تامين برق اضطراری میباشد. از دیزل ژنراتور با توانهای بالا در نیروگاه برق دیزلی استفاده میگردد. با استفاده از تابلو برق سنکرون ميتوان چند دستگاه مولد برق را با هم سنکرون یا پارالل نموده و از توان مجموع ژنراتورهای دیزلی بهره مند شد.
دیزل ژنراتورها در مکانهایی که دسترسی به سیستم برق شهری وجود ندارد میتوانند به عنوان تامین کننده اصلی برق، به صورت دائم کار کنند و در جاهایی که برق شهر وجود دارد، اما امکان قطعی برق نیز میباشد، به عنوان برق اضطراری و جایگزین برق شهری استفاده میگردند.
برای سایتهایی که از جهت آب و هوایی شرایط مساعدی ندارند و امکان ایجاد موتورخانه وجود ندارد یا اینکه نیاز به حذف سر وصدای ناشی از کارکرد دیزل ژنراتورها وجود دارد مانند بخشهای مخابراتی ، مکانهای مسکونی یا اداری ، پیمانکاری یا ساختمان سازی در محیطهای شهری، راه سازیها یا بیمارستانها، شرکت آریاکاراصنعت اضافه کردن کنوپی یا اتاقهای عایق عوامل جوی و صدا را بر روی دیزل ژنراتور جهت حفاظت از دیزل ژنراتورها و همچنین کاهش صدا را پیشنهاد میدهد. همچنین امکان ساخت تریلر سیار برای حرکت دادن دیزل ژنراتورها در سایت ها وجود دارد.
دیزل ژنراتور (Diesel Generator)، یا مولد دیزل به ترکیبی از موتور دیزل، ژنراتور و انواع متعلقات فرعی از قبیل شاسی، اطاقک پوشاننده جهت محافظت و کاهش صدا، سیستمهای کنترل، قطع کنندههای اضطراری مدار، سیستم مولد گرما، سیستم استارت اتومات و غیره که به منظور تولید برق استفاده میشود، میگویند.
هدف از این ترکیب تولید الکتریسیته یا همان برق از سوخت دیزل (گازوئیل) است. به این معنی که این دستگاه نیروی مکانیکی حاصل از سوخت دیزل توسط موتور را به ژنراتور انتقال داده و در خروجی جریان برق را به ما می دهد. به همین دلیل به آن موتور برق نیز گفته می شود. و عبارت موتور برق دیزلی نیز یک اصطلاح رایج در این زمینه است. این دستگاه ها به طور قراردادی بر اساس توان تولید برق بر حسب “کیلو ولت آمپر” (kVA) و یا کیلو وات (kW) تقسیم بندی می شوند. در واقع هم موتور باید توان تولید این نیرو را (که بر حسب اسب بخار نیز عنوان می شود) داشته باشد و هم ژنراتور باید بتواند با نیروی محرکهای که موتور تولید میکند این خروجی را بدهد.
موتور ژنراتورها میتوانند از ۱ تا ۲۰ کیلوولت آمپر (KVA) برای منازل، فروشگاهها، ادارات کوچک و تا (۲۰۰۰KVA/۲MVA) قابل استفاده برای مجتمعهای اداری بزرگ و کارخانهها برق تولید کنند. ژنراتورها در توانهای مختلف را میتوان درون یک اطاقک ایزوله قابل حمل قرار داد. این اتاقک که نقش اصلی آن کاهش صدای ژنراتور میباشد را در اصطلاح (کانوپی سایلنت) گویند. ژنراتورهای ۵ مگاوات برای ایستگاههای کوچک تولید برق استفاده میشوند و برای این منظور میتوان از چندین دستگاه ژنراتور استفاده کرد. ژنراتورها در سایزهای بزرگتر به صورت مجزا به محل نصب حمل شده و در آنجا مونتاژ و تجهیزات فرعی به آنها اضافه میشود.
دیزل ژنراتورهای کوچک تا ۲۵۰ کیلو ولت آمپر نه تنها برای تولید برق اضطراری بلکه به جهت تامین برق مورد نیاز به صورت مستمر یا در زمان اوج مصرف و یا حتی در زمانی که کمبود زنراتورهای بزرگتر حس میشود استفاده میشوند. کشتیها و بسیاری از وسائل نقلیه بزرگ زمینی مانند قطارها نیز از دیزل ژنراتور نه فقط برای تامین برق روشنایی بلکه برای تامین نیروی محرکه مورد نیاز خود استفاده میکنند. به وسیله نیروی محرکه برقی میتوان حرکت یکنواخت و قدرتمندتری علاوه بر استفاده مناسب تر از فضا داشت. محرکههای برقی قبل از جنگ جهانی اول در کشتیها مورد استفاده قرار گرفتند و در طول جنگ جهانی دوم به تکامل رسیدند.
دستگاههای تولید برق بر اساس ظرفیت تولید نرمال تا ماکزیمم و بر اساس قدرت تولیدی و به کیلووات طبقهبندی و نامگذاری شده و با توجه به نوع مصرف آن برای تولید برق مستمر یا اضطراری انتخاب میشوند.
از مجموعه دیزل ژنراتورها در مکانهایی بدون اتصال به شبکه توان، مانند مواقعی که نیاز ضروری به فراهم کردن توان و انرژی است و نیز زمانهایی که شبکه وجود ندارد، استفاده می کنند. زمانی که شبکه قطع میشود، همچنین در مواقعی پیچیده تر مثل اوج مصرف، پشتیبانی شبکه و ارسال به شبکههای توان، می توان از دیزل ژنراتور انرژی فراهم کرد.
در نظر گرفتن سایز دیزل ژنراتور برای جلوگیری از کم شدن بار یا کمبود توان ضروری است و این عمل بوسیله الکترونیک مدرن بویژه بارهای غیرخطی دشوار شده است.
دیزل ژنراتور ها ابعاد مختلفی دارند که این ابعاد توسط توان ظاهری آن ها مشخص می شود. توان ظاهری در مهندسی برق با واحد ولت آمپر (VA) بیان می شود. دیزل ژنراتور های کوچک که تا حدود ۲۰۰ کیلو ولت آمپر را تولید می کنند در مصارف اضطراری کاربرد بسیاری دارند. همچنین دیزل ژنراتورهایی با قابلیت تولید توان در مقیاس مگا ولت آمپر نیز وجود دارند که از برخی از آنها در شبکه های قدرت کوچک استفاده می شود.
قیمت تبدیل انرژی : مصرف سوخت، مهمترین بخش نیروگاههای دیزلی است و قیمت تمام شده برای کاربردهای توان، در حالی که قیمت اصلی الویت اساسی برای پشتیبانی ژنراتور است، باید در نظر گرفته شود. مصارف خاص متفاوت هستند اما یک پلنت دیزل جدید بین ۰٫۲۸ تا ۰٫۴ لیتر از سوخت هر کیلووات ساعت را در ترمینالهای ژنراتور مصرف خواهد کرد.
به هرحال موتورهای دیزل میتوانند بر روی تنوع وسیعی از سوختها عمل کنند و به پیکربندی بستگی دارد از طریق سوخت دیزل eponymous که عموماً از نفت خام بدست میآید، معمول هستند. موتورها میتوانند با تمام طیف عصاره سوخت تجمیع شده کار کنند از گاز طبیعی، الکل،گازوئیل، گاز چوب تا روغنهای سوخت از روغن دیزل تا سوختهای رسوبی. بدین ترتیب با معرفی بعنوان هوای مصرفی و با استفاده از مقدار کمی سوخت فسیلی برای احتراق معرفی میشوند. تبدیل به ۱۰۰٪ سوخت فسیلی میتواند بلافاصله انجام گیرد.
دیزل ژنراتورها در مکانهایی که دسترسی به سیستم برق شهری وجود ندارد میتوانند به عنوان تامین کننده اصلی برق، به صورت دائم کار کنند و در جاهایی که برق شهر وجود دارد، اما امکان قطعی برق نیز میباشد، به عنوان برق اضطراری و جایگزین برق شهری استفاده میگردند.
استانداردهای ساخت دیزل ژنراتور :
استاندارد های زیر در ساخت یک دیزل ژنراتور اهمیت دارند :
استاندارد BS 5000 : استاندارد اتصال ژنراتور به موتور احتراق داخلی.
استاندارد (BS 5514 (ISO 3046 : مربوط به موتور احتراق داخلی است.
استاندارد (BS 5486 (IEC 439: استاندارد تابلو کنترلی ولتاژ پایین.
استاندارد (BS 4999 (IEC 34-1: الزامات اصلی ماشین های الکتریکی دوار.
انواع مولدها :
بر حسب کاربرد، کارخانجات سازنده مولدها چهار نوع را پیشنهاد می دهند: اضطراری، پایه، دائم و چند منظوره.
ژنراتور باید توان مورد نیاز پیش بینی شده معتبر را بدون آسیب فراهم کند این امر با دادن یک یا چند رتبه به ژنراتور بدست میآید.
مولد اضطراری (Standby) : در حالت قطع برق شهری به صورت خودکار اقدام به تامین برق مشترکین می کند. یک مدل از ژنراتور بصورت استندبای ژنراتور ممکن است لازم باشد تا فقط چند ساعت در ماه عمل کند اما مدلهای دیگری از ژنراتورهای پرایم هستند که باید بصورت پیوسته عمل کنند. زمانی که یک ژنراتور جایگزین راه میافتد، ممکن است با شرایطی بخصوص عمل کند مانند ۱۰٪ بار اضافه که در طی زمان فعالیت میتواند منظور شود. ژنراتوری با مدل یکسان میتواند مرتبه بالاتری را برای سرویس جایگزین راهاندازی کند که آن برای امور پیوسته است. شرکتهای سازنده بر طبق توافق جهانی برای هر ژنراتور رتبهای قائل میشوند.
این رتبه بندیهای استاندارد تعریف میشود تا اجازه انتخاب صحیح را بدهد و مقایسه خوبی بین سازندهها صورت گیرد تا از عملکرد نادرست ماشین جلوگیری کند و راهنمای طراحان باشد.
مولد پایه (Prime) : معمولا در اماکنی که موقتا به برق نیاز دارند به کار می آیند. مانند اردوگاه ها، نمایشگاه ها، اکتشاف معادن و کمپ ها. نباید در کاربردهای ساخت توان استفاده شود. خروجی موجود با بار متفاوت برای یک زمان نامحدود است. عموماً پیک تقاضای۱۰۰٪ رتبه اولیه ekW را با ۱۰٪ ظرفیت بار اضافی برای استفاده در موقعیتهای ضروری برای ماکزیمم یک ساعت در ۱۲ ساعت را داراست. ۱۰٪ ظرفیت اضافه بار برای زمان محدودی در دسترس است. (معادل با توان اولیه و مطابق با ISO۸۵۲۸و توان اضافی مطابق با ISO3046 AS2789, DIN6271, and BS5514) این رتبه برای تمامی مدلهای ژنراتور قابل استفاده نیست.
کاربردهای نوعی – جایی که ژنراتور تنها مرجع توان باشد برای ارتباط راه دور با معادن، سایتهای ساختمانی، زمین برگزاری نمایشگاه و فستیوال و غیره است.
مولد دائم (Continuous) :
برای امور نیروگاهی یا برق سراسری هستند. قابل کاربرد در فراهم کردن توان پیوسته برای یک بار ثابت تا رتبه کامل خروجی برای زمانهای نامحدود است. هیچ قابلیت جانشین شدن اضافه باری برای این رتبه در دسترس نیست. توزیع کنندههای مجاز شده مشارکتی برای رتبه بندی معادلند با توان پیوسته مطابق با ISO8528, ISO3046, AS2789, DIN6271, and BS5514
این رتبه بندی قابل اجرا بر روی تمامی ژنراتورها نیست. کاربردهای نوعی- این ژنراتور بار یکسان پیوسته را راه اندازی میکند و یا به موازات توان مصرفی پیوسته و اصلی برای ماکزیمم سطح مجاز ۸۷۶۰ ساعت در سال واقع میشوند. همچنین ممکن است برای برش پیک / پشتیبانی شبکه حتی از طریق اعمال برای ۲۰۰ ساعت در سال اتفاق بیفتد.
مولد چند منظوره :
توصیه می شود برای کاربردهای با رویکرد اقتصادی از این نوع مولدها استفاده نشود. مثلا لزومی ندارد یک مولد دائم دارای تابلوی کنترل وصل خودکار در زمان قطع برق شهر باشد. به هر حال، معمولا یک فرض معمول این است که اگر یک مولد در حالت اضطراری ۱۰۰۰ کیلووات باشد، در حالت پایه و دائم به ۸۵۰ و ۸۰۰ کیلووات اکتفا شود. معمولا نحوه باردهی مولد در دفترچه مشخصات مولدها وجود دارد.
کوپله دیزل ژنراتور چیست ؟
کار اتصال موتور دیزل و ژنراتور به هم و نصب آن روی یک شاسی (Structure) فلزی و قرار دادن یک تابلو کنترل را در کنار آن به اصطلاح کوپله کردن (Coupling) گویند.
در دنیا شرکتهایی وجود دارند که منحصراً در صنعت کوپله دیزل ژنراتور فعالیت می نمایند. این شرکتها موتور دیزل و ژنراتور خود را از برندهای ذکر شده در بالا به صورت جداگانه خریداری و آنها را کوپل می نمایند. این شرکتها دیزل ژنراتورهای کوپله خود را بسته به نیاز بازار به صورت دیزل ژنراتور با کانوپی سایلنت، شاسی موبایل و … تحت نام تجاری خود به بازار عرضه می نمایند.
از کوپله کاران بزرگ صنعت دیزل ژنراتور می توان به برندهای اف.جی.ویلسون FG Wilson و کامینز پاور Cummins Power انگلستان اشاره کرد. شرکت هایی که دیزل ژنراتور را کوپله می نمایند در اصطلاح پکیجر (Packager) دیزل ژنراتور نیز می گویند .
شرکتهای سازنده موتور دیزل و یا ژنراتور محصولات یکسانی را به تمام کوپله کاران دیزل ژنراتور در سراسر دنیا ارسال می نمایند. لذا هیچ تفاوتی بین ژنراتور استمفورد انگلستان که بر روی دیزل ژنراتور کوپله Visa ایتالیا نصب گردیده با همان ژنراتور که بر روی دیزل ژنراتور کوپله کامینز پاور نصب گردیده وجود ندارد.
چه عواملی کیفیت کوپله دیزل ژنراتور را مشخص می کند؟
همانطور که اشاره شد موتور دیزل و ژنراتور برای تمام پکیجرها در تمام نقاط دنیا یکسان است. آنچه به طور کلی کیفیت کوپله دیزل ژنراتور را متمایز می کند در ابتدا دقت اسمبل کردن دیزل و ژنراتور و بعد لوازم جانبی مصرفی به کار رفته در کوپله و تابلو کنترل دیزل ژنراتور است.
از نکات واقعی تمایز کوپله دیزل ژنراتور شرکتهای مختلف می توان به موارد ذیل اشاره کرد :
1. کیفیت قطعات استفاده شده در تابلو کنترل (چینی بودن قطعات به شدت بر روی کیفیت نهایی و قیمت دیزل ژنراتور موثر است).
2. نوع رنگ قطعات فلزی شامل شاسی، فریم تابلو، کوپله دیزل ژنراتور (استفاده از رنگ پودری الکترواستاتیک یا رنگهای متفرقه) .
3. نوع و ضخامت ورق به کار رفته در شاسی متناسب با وزن دیزل ژنراتور.
4. استفاده از گلندهای مقاوم به نفوذ آب و گردو غبار جهت تابلو و ژنراتور (قسمتهای الکتریکی) .
5. استفاده از چهارچوب Structure مناسب جهت رادیاتور در کوپله دیزل ژنراتور جهت تحمل وزن و جابجا نشدن آن در طول عمر دیزل ژنراتور.
موارد فوق فاکتورهایی هستند که مجموع آنها کیفیت و عمر کوپله دیزل ژنراتور شما را تعیین می کند.
دیزل ژنراتور کوپله فابریک چیست ؟
پس از آشنایی مختصر با مفهوم کوپله دیزل ژنراتور نوبت به دیزل ژنراتور کوپله فابریک می رسد.
در بازار دیزل ژنراتور ایران هر دستگاه دیزل ژنراتوری که کار کوپله آن خارج از کشور انجام شده باشد دیزل ژنراتور کوپله فابریک می نامند. مبدا کشور کوپله کننده (اینکه آمریکا باشد یا افغانستان) اثری بر روی نام دیزل ژنراتور کوپله فابریک نمی گذارد. به همین دلیل است که برخی از دیزل ژنراتورهای کوپله شرکتهای معتبر داخلی کیفیتی به مراتب بالاتر از دیزل ژنراتورهای کوپله فابریک (خارجی) دارند.
تاریخچه دیزل ژنراتور :
موتور دیزل یکی از تجهیزات صنعتی مورد نیاز در جوامع امروز است. آکرید استوارت در سال۱۸۹۰ میلادی حق تولید موتورهایی که در آن ها هوای خالص درون سیلندر متراکم شده و سپس سوخت به داخل این هوای متراکم شده تزریق می شد تا از اشتعال پیشرس جلوگیری شود را بدست آورد. سپس به منظور بهبود کارکرد این نوع از موتورها ، دکتر رودولف دیزل آلمانی توانست حق امتیاز تولید موتورهایی که در آن ها بلافاصله پس از تزریق سوخت به داخل سیلندر ، اشتعال سوخت انجام می گرفت را کسب نماید. در این موتور ها، بر اثر تراکم زیاد هوا ، اشتعال موجب تولید حرارت زیادی می شد . البته دکتر دیزل در ابتدا تمایل داشت که در این موتور دیزل ها از پودر زغال سنگ به عنوان سوخت استفاده نماید، اما به سرعت متوجه شد که استفاده از نفت مناسب تر می باشد.
موتورهای دیزلی همواره به عنوان موتورهای پر سر و صدا ، بد بو و کم قدرت مورد استفاده قرار گرفته اند، اما زمانی که موتور دیزل و سیستم های تزریق آن در دهه ۱۹۸۰ اصلاح شدند، این وضعیت تغییر کرد. در سال ۱۹۸۵ در انگلستان، در مقایسه با سال ۱۹۸۰ که در آن حدود ۵۳۸۰ موتور دیزلی فروخته شد، تقریبا ۶۵،۰۰۰ موتور دیزلی به فروش رسید.
دیزل ژنراتور چگونه کار می کند ؟
كار ژنراتورهای مدرن امروز بر مبنای القای الكترومغناطیس كشف شده توسط مایكل فارادی در سال 1831 می باشد.فارادی كشف كرد كه جریان بالای بار الكتریكی می تواند توسط حركت رسانای الكتریكی مانند سیمی كه شامل بار الكتریكی در میدان مغناطیسی است القا شود. این حركت تفاوت ولتاژی را بین دو انتهای سیم یا رسانای الكتریكی ایجاد می كند كه در عوض باعث می شود بار الكتریكی جریان بیابد و جریان الكتریكی تولید شود.
ژنراتور وسیله ای است كه انرژی مكانیكی به دست آمده از منبع بیرونی را به انرژی الكتریكی بعنوان خروجی تبدیل می كند. این مهم است كه درک كنیم كه ژنراتور واقعا انرژی الكتریكی خلق نمی كند. در عوض، با استفاده از انرژی مكانیكی عرضه شده و با ایجاد حركت و تولید بار الكتریكی در سیم پیچ ها در مدار الكتریكی، برق را به عنوان خروجی سیستم تولید خواهد كرد. این جریان، جریان الكتریكی عرضه شده توسط ژنراتور است. مكانیسم ژنراتور را می توان با درک كار پمپ آب فهمید كه باعث جریان آب می شود اما واقعا آبی ایجاد نمی كند و فقط آب جریان می یابد.
دیزل ژنراتور یا مولد برق دستگاهی است برای تولید برق يا الکتریسیته که از یک ژنراتور (آلترناتور) و یک موتور دیزلی تشکیل شده است. دیزل ژنراتور از ترکیب دو بخش ساخته میشود که مانند اکثر اختراعات صنعتی تاثیرگذار درتاریخ زندگی بشر، اختراع آن را مدیون دو دانشمند از کشور آلمان و انگلیس میباشیم. مایکل فارادی فیزیکدان و شیمیدان انگلیسی در سال 1845 اثر فارادی را کشف کرد و نشان داد که نور و نیروی مغناطیسی به هم مرتبط هستند. اختراعات فارادی شرایط را برای اختراع ژنراتور فراهم کرد. حدود نیم قرن بعد رودولف کارل دیزل مخترع و مهندس مکانیک از کشور آلمان توانست با اختراع موتور دیزل تحولی عظیم در صنعت به ویژه صنعت برق ایجاد نماید.
موتور دیزل محرک و به گردش درآورنده ژنراتور بوده و اين دوران در روتور آلترناتور باعث قطع میدان مغناطیسی اطراف هسته روتور توسط سیم پيچ استاتور شده و جریان برق در استاتور ژنراتور ایجاد ميگردد. در ژنراتور دیزلی از سوخت گازوئيل (ديزل) برای کارکرد موتور استفاده شده و به دلیل امکان نگهداری سوخت در مخزن سوخت کنار مولد برق، ژنراتور ديزل مناسبترین وسیله جهت تامين برق اضطراری میباشد. از دیزل ژنراتور با توانهای بالا در نیروگاه برق دیزلی استفاده میگردد. با استفاده از تابلو برق سنکرون ميتوان چند دستگاه مولد برق را با هم سنکرون یا پارالل نموده و از توان مجموع ژنراتورهای دیزلی بهره مند شد.
انواع ژنراتور :
ژنراتور تک فاز
ژنراتور سه فاز
ژنراتور گازی
ژنراتور دیزل
ژنراتور بنزینی
طبقه بندی موتور ژنراتور ها از لحاظ سوخت مصرفی :
موتور ژنراتور های گازوئیل سوز(diesel gensets)
موتور ژنراتور های گازسوز (Gas gensets )
موتور ژنراتور های دوگانه سوز (dual fuel gensets)
همچنین آنها بر اساس نوع برق خروجی به دو گروه تقسیم میشوند :
دیزل ژنراتور تک فاز (Single Phase)
دیزل ژنراتور سه فاز (Three Phase)
و بر اساس نوع سیستم خنک کننده موتور دیزل به دو دسته زیر از هم متمایز میگردند :
دیزل ژنراتور آب خنک (Water Cooling)
دیزل ژنراتور هوا خنک (Air Cooling)
دیزل ژنراتور های تک فاز معمولا در توان های پایین و دیزل ژنراتور های سه فاز در توان های مختلف ساخته میشوند.
اجزای اصلی دیزل ژنراتور :
موتور منبع ورودی انرژی مكانیكی به موتور ژنراتور است. اندازه موتور بطور مستقیم متناسب با حداكثر توان خروجی عرضه شده است. چندین فاكتور را نیاز است كه در ذهن داشته باشید در حالی كه دارید موتور ژنراتور را بررسی می كنید. سازنده موتور باید برای رسیدن به خصوصیات كاركرد كامل موتور و برنامه های نگهداری مشاوره بدهد.
الف- نوع سوخت مورد استفاده موتور : ژنراتورها با انواعی از سوخت ها مانند بنزین ، گازوییل، پروپان (در فرم مایع شده یا گاز، یا گاز طبیعی) كار می كنند. موتورهای كوچكتر معمولا با بنزین كار می كنند در حالی كه موتورهای بزرگتر با گازوئیل ، پروپان مایع، گاز پروپان یا گاز طبیعی كار می كنند. موتورهای اصلی همچنین می تواند دوگانه سوز باشند یعنی هم با گازوئیل هم با گاز كار كنند.
ب- موتورهایی با والو بالا سری (OHV) در برابر موتورهای غیر OHV : موتورهای OHV از موتورهای دیگر متفاوت هستند در والو ورودی و خروجی موتور كه در سر سیلندر موتور قراگرفته است در مقابل بلوک موتوری كه سوار شده است.
موتورهای OHV چندین مزیت نسبت به موتورهای دیگر دارد. به هر حال، موتورهای OHV گران تر نسبت به موتورهای دیگر است.
ج- سیلندر موتور : با روکش CIS ساییدگی و پارگی را كاهش می دهد و دوام موتور را تضمین می كند. اكثر موتورهای OHV با CIS تجهیز شده اند اما لازم است تا برای این ویژگی در موتور ژنراتور بررسی شود. CIS خصوصیت گرانی نیست اما نقشی مهم در دوام پذیری موتور بازی می كند به ویژه اگر نیاز باشد تا ژنراتور را اغلب برای مدت زمان طولانی استفاده كنید.
دستگاه تولید برق متناوب (آلترناتور) :
آلترناتور همچنین به نام genhead نیز شناخته شده است كه بخشی از ژنراتور است كه خروجی الكتریكی از ورودی مكانیكی عرضه شده توسط موتور را تولید می كند. آن شامل مونتاژ قطعات ثابت و متحرک روكشی شده در جایش است.
اجزا باهم كار می كنند و باعث حركت نسبی بین میدان های مغناطیسی و الكتریكی می شوند كه به نوبه خود الكتریسیته تولید می كنند.
سیستم سوخت در دیزل ژنراتورها :
تانک سوخت معمولا ظرفیت كافی برای حفظ كاركرد 6 تا 8 ساعت را بطور متوسط دارد. در مورد واحدهای كوچک موتور ژنراتور، تانک سوخت قسمتی از پایه ژنراتور است یا سوار بر روی چارچوب ژنراتور شده است. برای كاربردهای تجاری، ممكن است لازم باشد تا بطور مستقیم باشد و روی تانک سوخت خارجی نصب شده باشد.
تنظیم کننده ولتاژ :
این نام بر این دلالت دارد كه این قسمت ولتاژ خروجی موتور ژنراتور را تنظیم می كند.
تبدیل ولتاژ AC به جریان DC : تنظیم كننده ولتاژ را از بخش كوچكی از خروجی ولتاژ AC ژنراتور است و به جریان DC تبدیل می كند. تنظیم كننده ولتاژ سپس جریان DC را تغذیه می كند كه به عنوان سیم پیچ ثانویه استاتور است كه به عنوان سیم پیچ محرک شناخته شده است.
سیم پیچ محرک:
تبدیل جریان DC به جریان AC : سیم پیچ محرک الان كاركردی مشابه سیم پیچ اولیه استاتور است و جریان AC كمی تولید می كند. سیم پیچ ثانویه به واحدهایی كه به عنوان یكسو كننده چرخشی شناخته شده اند وصل هستند.
یكسوكننده های چرخشی :
تبدیل جریان AC به جریان DC : این یكسوكننده جریان AC توسط سیم پیچ های یكسو كننده تولید می شوند و به جریان DC تبدیل می شود. این جریان DC منتهی به روتور/آرماتور است كه میدان الكترومغناطیسی است است بعلاوه میدان مغناطیس چرخشی روتور/آرماتور.
روتور/ آرماتور :
تبدیل جریان DC به ولتاژ AC : روتور/ آرماتور الان ولتاژ بیشتری AC را در سیم پیچ استاتور است كه ژنراتور الان خروجی بیشتری ولتاژ AC تولید می كند.
سیستم های خنک کننده و اگزوز استفاده متوالی از ژنراتور باعث می شود كه اجزای مختلف آن گرم شوند. لازم است كه سیستم خنک كننده و تهویه ای باشد تا با گرمای تولید شده در این فرآیند كنار بیاید.
سیستم اگزوز :
گازهای اگزوز توسط ژنراتور از هر نوع موتور بنزینی یا گازوییلی خارج می شوند و شامل مواد شیمیایی به شدت سمی بودند كه نیاز دارند بطور مناسبی مدیریت شوند. از این رو، لازم است تا سیستم اگزوز مناسبی وصل شوند تا گازهای اگزوز را به محیط بیرون انتقال بدهند.
سیستم روغن کاری :
چون ژنراتور دارای قطعات محرک در موتورش است ، نیاز دارد تا روغنكاری برای تضمین عملیات دوام و نرم برای دوره زمانی طولانی است.
شارژر باطری :
شروع عملكرد دیزل ژنراتوربا استارت موتور از طریق باطری می باشد . شارژر باطری ژنراتور توسط دینام موتور دیزل است. اگر ولتاژ شناور خیلی پایین باشد باطری زیر شارژ حفظ خواهد شد. اگر ولتاژ شناور خیلی بالا باشد عمر باطری را كوتاه خواهد كرد.
کنترل پنل :
کنترل پنل رابط كاربر با ژنراتور است و شامل خصوصیاتی برای تابلو فرمان است. كارخانجات مختلف قسمت های متفاوتی در كنترل پنل گنجانده اند. بخش از این موارد در زیر آمده است.
روشن و خاموش الكتریكی : كنترل استارت اتوماتیک به طور خود به خود ژنراتور در طول قطع برق است و در ادامه بر ژنراتور نظارت می كند در زمتنی كه در حال كار است و بطور اتوماتیک پس از وصل برق خاموش می شود.
پارامترهای موتور : پارامترهای مهمی مانند فشار روغن، دمای خنک كننده، ولتاژ باطری، سرعت چرخش موتور و دوره کارکرد دیزل بر روی سیستم فرمان نمایش داده می شود.
اندازه گیری و نظارت ثابت این پارامترها قادرند در مواقعی كه دیزل ژنراتور از سطوح آستانه کار نرمال عبور کرد موتور ژنراتور را غیرفعال نماید.
معیار ژنراتور: پنل كنترل معیارهایی دارد كه برای اندازه گیری جریان خروجی و ولتاژ کاربرد دارد.
كنترل های دیگر: انتخاب فاز سوییچ، سوییچ فركانس و سوییچ كنترل موتور حالت كاربر دستی، حالت خودكار
انواع شاسی: چارچوب و شاسی موتور ژنراتور یا دیزل ژنراتور بر دو نوع قابل حمل یا ثابت می باشد، در حالت كلی تمامی تجهیزات بالا بر روی همان شاسی قرار می گیرد.
موتور دیزل چیست ؟
موتور دیزل نوعی موتور احتراق داخلی (درون سوز) می باشد که در آن سوخت و هوا با تراکم بسیار بالایی بدون جرقه زدن با هم ترکیب شده و در نتیجه ی این امر ، احتراق بدون عمل انفجار صورت می گیرد. در نگاه کلی تر می توان گفت به موتورهایی که بدون نیاز به جرقه ی الکتریکی ماده ی سوختنی را شعله ور می کنند ، موتور دیزل می گویند . بنابراین در این نوع موتورها نیازی به شمع جرقه زن نیست.
انواع موتورهای دیزلی :
موتور دیزل ها را می توان بر مبناهای متفاوتی تقسیم بندی نمود.اما به طور کلی می توان گفت که این موتور ها به چهار دسته ی اصلی زیر تقسیم می شوند:
موتور دیزل دو زمانه
موتور دیزل چهار زمانه
موتور دیزل V (خورجینی)
موتور دیزل خطی
سوخت دیزل :
سوخت موتورهای دیزل گازوئیل می باشد که در مقایسه با بنزین سنگین تر و روغنی تر بوده، همچنین نسبت به بنزین دیرتر تبخیر شده و در حقیقت می توان گفت که نقطه جوش آن نسبت به آب بالاتر است.
کاربرد موتور دیزل :
موتور دیزل در زمینه ی حمل و نقل جاده ای( اکثرا در وسایل نقلیه سنگین جاده ای مانند کامیون ها ،اتوبوس ها، کشتی و قطار و…) ، صنعت ساخت و ساز و راه سازی (در موتورهای لیفتراگ ، لودر ها ، غلطک و بیل مکانیکی) ، در زمینه ی کشاورزی (تراکتور، پمپ های آبیاری و خرمن کوبی ماشین الات) ، در صنعت هواپیماییٰ ، در صنایع و معادن (بهره برداری از منابع طبیعی ، دریل و بیل مکانیکی و…) ، در بیمارستان ها (برای تامین مولد قدرت صنعتی در شرایط اضطراری ) مورد استفاده قرار می گیرد.
مزیت موتور دیزل نسبت به موتور بنزینی :
موتور دیزل نسبت به موتور های بنزینی قیمت پایین تری داشته و خاصیت فشره سازی در آن ها قوی تر می باشد. بنابراین می توان گفت که موتور دیزل به همین علت کارایی بیشتری نسبت به انواع دیگر دارد. اگرچه موتور دیزل ها نسبت به موتور های بنزینی به تعویض روغن بیشتری احتیاج دارند.
تقویت قدرت :
ازآنجایی که موتور دیزل عملکرد پایین تری نسبت به نوع بنزینی دارد، بنابراین برای ایجاد قدرت بیشتر در آن ها می بایست اندازه ی موتور دیزل را افزایش داد که البته این کار موجب زیاد شدن وزن موتور می شود. بعضی از تولید کنندگان، توربوشارژرها را به موتورهای خود اضافه می کنند تا آن ها را از لحاظ عملکرد رقابتی سازند.
موتور های دیزلی چگونه کار می کنند ؟
فشرده سازی : شیر ورودی در انتها ی موتور بسته می شود تا پیستون قدرت بیشتری برای فشردن هوا داشته باشد.
القا :همانطور که پیستون به طرف پایین حرکت می کند، دریچه ی ورودی باز شده و هوا به داخل کشیده می شود.
آتش گرفتن : سوخت در قسمت بالا آتش گرفته و به پیستون نیرو وارد می کند.
اگزوز : زمانی که پیستون به سمت پایین حرکت می کند، سوپاپ اگزوز باز شده و گاز سوخته شده در مرحله ی قبل از آن خارج می شود.
تفاوت موتور دیزل با موتور های بنزینی : نحوه ی عملکرد یک موتور دیزل با نوع بنزینی آن متفاوت می باشد. اگرچه موتور دیزل و موتورهای بنزینی قطعات مشترکی با یکدیگر داشته و می توان گفت که در عملکرد هر دو نوع، چرخه ی بالا تکرار می شود.
در واقع مکانیزم عملکرد در موتور های بنزینی به این صورت است که در اثر مخلوط شدن سوخت با هوا، جرقه ی الکتریکی ایجاد می شود. اما در موتور دیزل ، احتراق تنها توسط فشرده سازی هوا حاصل می گردد. این نسبت فشرده سازی برای موتور دیزل ها معمولا به صورت ۱:۲۰ می باشد، در صورتی که در موتور های بنزینی این نسبت ۱:۹ است.
در حقیقت فشرده کردن هوا باعث بالا رفتن دما ی آن شده و در نتیجه حرارت لازم برای تزریق خود به خودی سوخت ( بدون نیاز به جرقه ) تامین می شود. نهایتا عمل احتراق انجام می گیرد.
تعداد باز و بسته شدن دریچه ی گاز موتور های بنزینی در مقادیر متغیر هوا و در هر ضربه مکش ، مقدار دقیقی می باشد. در صورتی که موتور دیزل (در هر سرعت موتور )، توسط یک سیستم غیر متمرکز که فقط توسط شیر ورودی باز و بسته می شود، کار می کند.
هنگا می که پیستون با قدرت به بالا کشیده شده و به انتها می رسد، شیر ورودی بسته شده و سرعت چرخش چرخ ها بیشتر می شود و هوا را در ۲۱% از حجم اصلی آن پخش می کند.
ساختمان دیزل ژنراتور :
ساختمان دیزل ژنراتور دارای دو قسمت اصلی است یکی ژنراتور الکتریکی و دیگری موتور دیزلی، اما به صرف وجود این دو یک دیزل ژنراتور نمی تواند به خوبی و مطمئن کار کند. از همین رو یک دیزل ژنراتور دارای اجزایی است که به تفسیر آن ها را شرح می دهیم.
1) موتور (Motor) : این قسمت از حیاطی ترین بخش های دیزل ژنراتور است و تمام توان مکانیکی که ژنراتور برای حرکت خود می خواهد را موتور آن تامین می کند.
موتور در دیزل ژنراتور باید بسیار دقیق انتخاب شود، زیرا توان مکانیکی که یک موتور تحویل می دهد می تواند توان الکتریکی خروجی ژنراتور ما را مشخص کند و به این وسیله قدرت الکتریکی ما برای استفاده از دیزل ژنراتور بدست می آید. در انتخاب موتور دیزل ژنراتور موارد دیگری مانند میزان صدای تولیدی ژنراتور و میزان حجم محفظه سوخت نیز مهم هستند که باید به آن ها توجه نمود.
موتور های دیزلی برای راه اندازی و تولید توان نیاز به توان الکتریکی دارند. از این رو در اکثر موارد از یک منبع تغذیه که ولتاژ مستقیمی (DC) در حدود 12-24 ولت را تولید می کند برای راه اندازی موتور استفاده می شود. این منبع تغذیه می تواند خود موتور الکتریکی یا تعدادی باتری باشد که این میزان ولتاژ را تامین می کند.
2) ژنراتور (Generator) : ژنراتور قلب تپنده تولید توان الکتریکی دیزل ژنراتور است که انرژی اولیه خود را از موتور گرفته و تولید توان برق می کند. نوع ژنراتور بر حسب نیاز ما تعیین می شود. برای مثال برای تولید توان بالا نیاز به ژنراتور القایی داریم.
ساختمان ژنراتور اعم از نوع سیم پیچی رتور و استاتور و جریان تحریک آن، تعیین کننده نحوه عملکرد دیزل ژنراتور است.
3) مخزن سوخت ژنراتور (Fuel Tank) : در این قسمت سوخت دیزل ژنراتور وارد می شود و حجم این مخزن بر حسب نوع دیزل ژنراتور متغیر است. برای مثال حجم مخزن یک نمونه دیزل ژنراتور با توان حدود 50 کیلو ولت آمپر حدود 900 لیتر است که به میزان 8 ساعت می تواند کار کند.
4) رگولاتور ولتاژ (Voltage Regulator) : رگولاتور ولتاژ وظیفه تنظیم ولتاژ خروجی ژنراتور را دارد که این کار با عملکرد اجزایی مانند رگولاتور، سیم پیچی تحریک، رتورو یکسو کننده انجام می پذیرد.
5) سیستم خنک کننده (Cooling System) : در دیزل ژنراتور ها خنک کردن اجزای ولتاژ بسیار مهم است زیرا داغ شدن زیاد و طولانی مدت آن باعث خراب شدن قطعات می شود که این به عملکرد کار ضربه می زند.
در برخی از دیزل ژنراتور ها از مایع و در برخی دیگر از گاز هیدروژن برای خنک سازی استفاده می شود.
6) سیستم روغن ژنراتور: در دیزل ژنراتور ها اجزای مکانیکی بسیاری وجود دارد که دائما در حال کار و حرکت می باشند لذا برای کارایی بهتر نیاز است که اجزا روغن کاری شوند. معمولا هر 10ساعت کار با دیزل ژنراتور باید سطح روغن آن را کنترل کرد و در هر 500 ساعت روغن باید تعویض شود.
7) شارژر باتری : این قسمت علاوه بر شارژ کردن باتری، میزان شارژ باتری را نشان می دهد، توان این شارژر با توان خروجی ژنراتور متناسب است.
8) سیستم کنترل : این قسمت وظیفه کنترل الکتریکی کل سیستم را دارد. قسمتهایی که لازم است کنترل شوند به شرح زیر است:
کنترل ژنراتور: شامل کنترل تمامی پارامتر های دخیل در ژنراتور است که شامل ولتاژ، جریان و فرکانس است.
کنترل موتور: در قسمت کنترل موتور باید پارامترهای سرعت، میزان روشن بودن، فشار روغن، میزان حرارت سیال خنک کننده و … اندازه گیری شود.
پنل خاموش و روشن : سیستم روشن و خاموش کردن اتوماتیک که در بعضی از دیزل ژنراتور ها وجود دارد.
کنترلرهای ATS نصب شده بر روی دیزل ژنراتورهای همواره ناظر اعمال بار برروی موتور ژنراتور بوده و در مواقع غیر عادی بر مبنای تنظیمات قبلی پاسخ مناسب را از طریق فرمانهای الکترونیکی تابلو ارسال و بصورت خودکار تمامی وضعیت را تواماً کنترل می نماید که موتور ژنراتور در بهترین شرایط به کار خود ادامه دهد. در حالت انتظار ( Standby ) در صورت قطع برق مصرفی خارج از واحد بلافاصله و کمترین زمان، ATS زمان روشن و بکارگیری موتور ژنراتور برقرار می کند.
قابلیت سیستم کنترلی به شرح ذیل می باشد:
1- طراحی بر اساس میکرو کنترل
۲- استارت و استاپ اتوماتیک دیزل
۳- قابلیت مونیتورینگ : کنترل و تنظیم از طریق کامپیوتر با برنامه تحت ویندوز
۴- حفاظت های مختلف افزایش درجه حرارت آب کاهش فشار روغن ، افزایش و کاهش دور دیزل ، افزایش ولتاژ ژنراتور کاهش ولتاژ باتری
۵- نشان دهنده های اخطار مختلف: اخطار خرابی دینام ، اخطار خطای انجام استارت در حالت اتوماتیک ، اخطار خرابی سنسور روغن یا قطع بودن کابل ارتباطی در حالت اتوماتیک
۶- قابلیت تنظیم تمامی پارامتر های زمانی از روی پنل
۷- قابلیت کار با ولتاژ متغیر از ۱۲ولت تا ۴۸ولت به طور اتوماتیک
۸- قابلیت کار در دو حالت دستی و اتوماتیک
۹- نشان گر زمان کار دیزل ژنراتور بر حسب ساعت
۱۰- اندازگیری سه فاز شهر یا دیزل ژنراتور و تشخیص آمادگی
۱۱- قابلیت نمایش دور موتور RPM
12 – آلارم ویژه دمای آب
13- CHECK UP کامل موتور: با قابلیت: نمایش آمپراژ ، ولتاژ ، فرکانس
9) سکوی اتصال: هر نوع از دیزل ژنراتور یک قسمت با نام سکوی اتصال دارد که تمامی تجهیزات بر روی آن نصب می شود.
10) سیستم دود خروجی ژنراتور: در دیزل ژنراتور ها به علت تولید دود سمی خروجی نیاز است که سیستمی برای کنترل این دود و جداسازی این قسمت از سایر قسمت ها انجام شود. برای همین منظور در قسمت خروجی موتور این سیستم قراردارد.
تفاوت ژنراتورهای دیزلی و گازوئیلی :
برای سایتهایی که از جهت آب و هوایی شرایط مساعدی ندارند و امکان ایجاد موتورخانه وجود ندارد یا اینکه نیاز به حذف سر وصدای ناشی از کارکرد دیزل ژنراتورها وجود دارد مانند بخشهای مخابراتی ، مکانهای مسکونی یا اداری ، پیمانکاری یا ساختمان سازی در محیطهای شهری، راه سازیها یا بیمارستانها، شرکت آریاکاراصنعت اضافه کردن کنوپی یا اتاقهای عایق عوامل جوی و صدا را بر روی دیزل ژنراتور جهت حفاظت از دیزل ژنراتورها و همچنین کاهش صدا را پیشنهاد میدهد. همچنین امکان ساخت تریلر سیار برای حرکت دادن دیزل ژنراتورها در سایت ها وجود دارد.
نکات ایمنی در دستگاه های دیزل ژنراتور :
با رشد بشر و نیاز به استفاده انرژی الکتریکی در موقعیت های متفاوت ، پس از اختراع موتور های درون سوز و ساخت آلترناتورها ، انواع ژنراتورهای برق طراحی و تولید شد . ژنراتور از کلمه Generate به معنای تولید کردن گرفتن شده و معنی تحت الفظی کلمه ی ژنراتور برق ، تولید کننده برق می باشد.
نکات حیاتی در انتخاب دیزل ژنراتور :
از دیزل ژنراتور معمولا برای مصارف برق اضطراری در زمانی که شبکه سراسری قطع یا زمانی که در دسترس نیست استفاده می شود ولی کاربردهای مصرفی دائم نیز دارند. دیزل ژنراتور ها ابعاد مختلفی دارند که این ابعاد توسط توان ظاهری آن ها مشخص می شود. توان ظاهری در مهندسی برق با واحد ولت آمپر (VA) بیان می شود. دیزل ژنراتور های کوچک که تا حدود 200 کیلو ولت آمپر را تولید می کنند در مصارف اضطراری کاربرد بسیاری دارند. همچنین دیزل ژنراتورهایی با قابلیت تولید توان در مقیاس مگا ولت آمپر نیز وجود دارند که از برخی از آنها در شبکه های قدرت کوچک استفاده می شود.
این دستگاه ها به طور قراردادی بر اساس توان تولید برق بر حسب " کیلو ولت آمپر" (kVA) و یا کیلو وات (kW) تقسیم بندی می شوند. در واقع هم موتور باید توان تولید این نیرو را (که بر حسب اسب بخار نیز عنوان می شود) داشته باشد و هم ژنراتور باید بتواند با نیروی محرکهای که موتور تولید میکند این خروجی را بدهد.
برترین برند های جهانی در زمینه تولید و مونتاژ دیزل ژنراتور کدامند ؟
دیزل ژنراتور موتورسازان ایران Motorsazan Generator))
دیزل ژنراتور پرکینز انگلستان (Perkins Generator)
دیزل ژنراتور کامینز آمریکا (Cummins Generator)
دیزل ژنراتور ولوو پنتا (VOLVO PENTA Generator)
دیزل ژنراتور استمفورد انگلستان (Stamford Generator)
دیزل ژنراتور لوری سومر فرانسه (Leroy Somer Generator)
دیزل ژنراتور مکالته ایتالیا (Meccalte Generator)
دیزل ژنراتور لینز Linz Generator))
دیزل ژنراتور مارلی Marelli Generator))
دیزل ژنراتور استریم چین Stream Generator))
دیزل ژنراتور لوول Lovol Generator) )
دیزل ژنراتور دویت Deuts Generator))
دیزل ژنراتور لومباردینیLombardini Generator) )
پارسه نیک نوین با در اختیار داشتن مهندسین و متخصصین برجسته و با تجربه، آمادگی خود را در زمینه فروش و راه اندازی انواع دیزل ژنراتور کوپله فابریک ، بی صدا ، کاوردار ، سایلنت تک فاز و سه فاز در انواع گازی ، بنزینی ، گازوئیل و دوگانه سوز در انواع برند های ایرانی ، آلمانی ، آمریکایی ، ایتالیایی ، ترکیه ای، اروپایی و چینی برای مصارف صنعتی ، کشاورزی ، ساختمانی و معادن اعلام می دارد. جهت اطلاع از آخرین قیمت ها و مشاوره رایگان در جهت خرید دیزل ژنراتور حتما با ما تماس بگیرید.