
الکتروگیربکس خورشیدی یا سیاره ای چیست ؟
1397-08-21
الکتروگیربکس آویز یا شافت موازی چیست ؟
1397-08-21الکتروگیربکس حلزونی یا مکعبی چیست ؟

الکتروگیربکس حلزونی یا مکعبی چیست ؟
گیربکس های حلزونی یا مکعبی از نوع گیربکس های دو دنده هستند که مارپیچ ورودی آنها از جنس فولاد و دنده آنها از جنس برنج یا فسفر برنز با هاب داخلی چدنی می باشد. زاویه بین محور ورودی و خروجی این گیربکس ها 90 درجه و یا به عبارتی دیگر خروجی آنها از بغل است.
این گیربکس ها بیشترین کاهش دور در ابعاد کوچک را ممکن می سازند. از این گیربکس ها در گشتاور های متوسط به پایین به طور گسترده در صنایع مختلف استفاده می شود. در کاربردهای یکسان ، این گیربکس ها نسبت به سایر گیربکس ها قیمت ارزان تری دارند. در این گیربکس ها به جهت جلوگیری از قفل شدن دنده ها در یکدیگر با افزایش دما و همچنین جنس نرم دنده ها، لقی (back Lash) وجود دارد.
گیربکس حلزونی از یک محور و یک چرخ دنده برنزی یا آلومنیومی حلزونی شکل با مقاومت بالا، جهت استحکام و پایداری در شرایط سخت به وجود می آید. گیربکس حلزونی از یک هاب کروی، شافت و بلبرینگ تشکیل شده است و امکان اتصال مستقیم شافت به الکتروموتور وجود دارد. جنس بدنه این گیربکس ها غالبا از چدن و یا آلومینیوم می باشد و دارای مقاومت بالایی در برابر لرزش و تکانهای دستگاه را دارد.
این نوع از گیربکس ها متشکل از یک ماردون فولادی که سخت کاری پیوسته شده و سنگ خورده است و یک چرخدنده حلزونی از جنس برنز ریخته گری شده است. این گیربکس ها حرکت سینماتیکی خود را از این دو قطعه تامین می کند. در گیربکس های حلزونی به دلیل ساختار و زاویه ی خروجی آنها به دلیل متعامد بودن دارای کاربری های فراوانی است و به دلیل کارکرد نرم در سیستم های بالابر و همچنین آسانسورها که نیاز به ایجاد گشتاور و راه اندازی نرم است، کاربرد فراوانی دارند. همچنین این گیربکس ها در کانوایرها و سیستم های انتقال مواد کوچک نظیر کارخانه های کاشی و سرامیک کاربرد فراوانی دارند، یکی دیگر از مزایای منحصر به فرد این گیربکس ها قابلیت نصب در هشت حالت متفاوت که باعث استفاده راحت این گیربکس گردیده است و مزیت منحصر به فرد این نوع از گیربکس ها تعمیر و نگهداری آسان آنها است. از دیگر مشخصه های گیربکس حلزونی، عدم برگشت پذیری در نسبت های تبدیل بالای 30 است.
گیربکس حلزونی یکی از انواع پر کاربرد گیربکس های صنعتی به شمار می رود. این گیربکس در بازار با نام گیربکس ۹۰ درجه نیز شناخته می شود. اجزای اصلی تشکیل دهنده ی این گیربکس یک ماردون و یک چرخ دنده است که جنس آن ها معمولا از فولاد یا برنج می باشد. از دیگر اجزای آن شافت ، بلبرینگ و یک هاب کروی شکل می باشد.
مکانیسم عمل و انتقال قدرت در گیربکس حلزونی به وسیله درگیری محور و چرخ دنده ی حلزونی با یکدیگر صورت می گیرد. طراحی این گیربکس و تنوع آن در نحوه نصب سبب فراوانی مصرف آن در کاربری های مختلف شده است.
كاربرد گیربکس حلزونی :
گیربکس صنايع كاشي
گیربکس صنایع سراميك
گیربکس بالابرها
گیربکس كانوايرهاي كوچك
گیربکس نوار نقاله ها
گیربکس آسياب هاي كوچك
گیربکس سيستم هاي انتقال مواد
گیربکس ديزل ژنراتورها
گیربکس كمپرسورها
پمپ هاي سيلندري
گیربکس ماشين هاي بلوك زنی
گیربکس ماشین آجر زنی
گیربکس وزنده ها
گیربکس هواكش ها
گیربکس ميكسرهاي بشكه اي
گیربکس خورد كن ها
گیربکس ماشين غربال گري
گیربکس ميكسرهاي بتن
گیربکس ماشين آلات بسته بندي
گیربکس شيشه پر كني
گیربکس لرزاننده (SHAKER)
گیربکس كوره هاي صنعتي
گیربکس کانوایر
گیربکس نوار نقاله
گیربکس بالابر
گیربکس صنایع غذایی
گیربکس دستگاه نانوایی
گیربکس دستگاه جابجایی
نحوه انتخاب موتور گیربکس (الکترو گیربکس) :
توان ورودی ( منظور قدرت الکترو موتور با واحد کیلو وات یا اسب بخار )
دور ورودی ( دور چرخش شافت الکترو موتور در دقیقه )
دور خروجی ( دور چرخش شافت خروجی گیربکس در دقیقه )
اندازه گشتاور خروجی ( معمولاً بر حسب واحد نیوتن متر سنجیده می شود )
نسبت تبدیل ( از تقسیم عدد دور خروجی بر عدد دور ورودی بدست می آید )
عوامل تاثیر گذار در انتخاب یک گیربکس , موتور گیربکس (الکترو گیربکس) :
نوع ماشینی که گیربکس برای آن انتخاب شده است.
دمای محیط
شرایط محیط ( گرد و خاکی بودن ، رطوبتی بودن ، یخ زدگی ، استوایی و . . .)
موتور محرک ( نوع و مشخصات )
نوع انتقال بین موتور گیربکس ( مستقیم ، از طریق کوپلینگ کلاچ ، واریاتور)
آرایش محور ها
مقدار بار شعاعی و یا پیشران و علل آن.
انواع گیربکس ( موتور گیربکس ) :
گیربکس , موتور گیربکس حلزونی
گیربکس , موتور گیربکس شفت مستقیم (گیربکس هلیکال )
گیربکس , موتور گیربکس دور متغییر
گیربکس , موتور گیربکس مرکب
مشخصات فنی گیربکس حلزونی :
گیربکس حلزونی در انواع پایه دار ، فلنچ دار و هالو شافت در بازار موجود می باشد. پوسته گیربکس حلزونی به صورت چدنی و آلمینیومی می باشد که دارای مقاومت بالایی در برابر ارتعاشات و لرزش ها می باشد. این گیربکس دارای مزیت تعمیر و نگهداری آسان می باشد. همچنین دارای گشتاور و سرعت متنوع و راه اندازی نرم نیز می باشد. از دیگر مزایای آن می توان به صدای کم ، نصب آسان ، راندمان و گشتاور خروجی بالا و ….. اشاره کرد.
کاربرد گیربکس حلزونی :
گیربکس حلزونی به علت ویژگی های خاص خود کاربرد فراوانی در صنایع دارا می باشد. از جمله این کاربرد ها می توان به ماشین آلات و بالابرهای ساختمانی ، دمنده ها و هواکش ها ، دیزل ژنراتورها ، سیستم های انتقال مواد ، معادن و حفر چاه ، کانوایرها ، نوار نقاله ، کمپرسورها ، ماشین آلات تراش ، نانوایی ها ، آسیاب ها ، میکسرها ، صنایع کاشی و سرامیک ، صنایع بسته بندی و شیشه پر کنی ، صنایع غذایی و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد.
برندهای الکتروگیربکس حلزونی یا مکعبی کدامند ؟
برندهای الکتروگیربکس حلزونی :
از انواع برندهای گیربکس حلزونی می توان بهSEW ، Yilmaz ، چینی ،Transtecno ، Bonfiglioli ،Motovario Rossi ، ، Siti و …… اشاره کرد.